Göz Yaralanmaları ve Tedavisi | Uğur Göz

Göz Yaralanmaları ve Tedavisi

 

Gözde meydana gelen yaralanma, çizilme, yabancı cisim kaçması gibi birçok problemin en kısa zamanda tedavi edilmesi gerekir. Aksi takdirde kalıcı görme bozuklukları meydana gelebilir. Ayrıca göz yaralanmalarında düzenli aralıklarla hekim kontrolü yapılması olası komplikasyonların önüne geçebilmek açısından önemlidir.

  • Göz Çizilmesi Nedir?

    • Göz oldukça hassas bir bölgedir. Bu nedenle göze çarpan toz ve kum gibi parçalar göz çizilmesi problemine yol açar. Bazen de iş esnasında koruyucu donanımların kullanılmaması korneaya zarar verir. Cisim göze yapışarak gözlerde acı ve yanma hissine yol açar. Bu durumda gözün ovalanması, cismin yanlış yollarla çıkarılmaya çalışılması gözün çizilmesine ve göze ciddi zarar vermeye sebep olur. Herhangi bir göz yaralanması meydana geldiğinde Göz Hastalıkları alanındaki hekimlerimize görünebilir, etkili tedavi yöntemi ile görme bozukluğunun önüne geçebilirsiniz.
      Göz oldukça hassas bir bölgedir. Bu nedenle göze çarpan toz ve kum gibi parçalar göz çizilmesi problemine yol açar.
  • Kimyasal Göz Yaralanması Nedir?

    • Kimyasalların en tehlikeli etkiye sebep olduğu bölgeler arasında göz yer alır. Göze çeşitli sebeplerle kaçan kimyasallar pek çok problemi bir araya getirir. Göz ve göz çevresi yaralanmaları kimyasal maddenin özelliğine göre değişiklik gösterir. Buna göre; göze kaçan cisim asit ise kızarıklık ve yanma problemi oluşur. Bazik maddeler de ise durum daha ciddidir. Herhangi bir kimyasal madde göz ile temas ettiyse derhal doktora görünmeniz gerekir. Bu tarz durumlarda hızlı şekilde müdahale edilmesi büyük önem taşır.
  • Göz Yaralanmasında İlkyardım Nasıl Yapılır?

    • Göze herhangi bir cisim kaçtığında kesinlikle elle temas etmemeniz gerekir. Göze kaçan cismin ovuşturularak çıkarılmaya çıkarılması göz bebeği yaralanması problemine yol açar. Göz yaralanması yaşayan kişilerin derhal doktora görünmesi gerekir. Bu durumda kişisel olarak yapılacak herhangi bir ilkyardım müdahalesi yoktur. Eğer lens kullanıyorsanız bu durumu hekiminize bildirmeniz önemli detaylar arasında yer alır.
  • Göz Yaralanması Tedavisi Nasıl Uygulanır?

    • Göz yaralanması tedavisi uygulanmadan önce hangi cisimden kaynaklı olduğu araştırılır. Yaralanmaya yol açan maddenin özelliğine bakılarak önlemlere başlanır. Hastanın göz tansiyonu ölçülür. Cismin göze ve göz çevresine verdiği zarar tespit edilir. Bu doğrultuda cerrahi müdahale yöntemine başvurulabilir. Özellikle delici göz yaralanmalarında kalıcı görme bozukluğunun meydana gelmemesi için acil cerrahi müdahale gerekir.

 

Kullanıcı deneyimini geliştirmek için, çerezler kullanıyoruz. Çerez Politikamız